Jeg
bliver vækket kl. 6:30 af en fjern hane og står op. Estella
og børnene står op lidt i 8 og så går Jakob op og køber
dagens morgenmad.
Efter
morgenmaden vil vi prøve et køre nordpå for at finde en by
hvor vi kan købe lidt fisk til aftensmaden. vi tager et kig
på kortet og mener at S.
Cataldo må være oplagt. Vi bliver slemt skuffede da vi når
frem, her er ingen by i traditionel forstand, kun
sommerboliger. Efter
at
have kørt lidt rundt opgiver vi at finde en bykerne med
handel og vender bilen mod syd igen.
Vi havde på vejen set
et
skilt til
Acaya som så meget interessant ud. På kortet er
den ikke afmærket som noget
særligt, men
virkeligheden kan
somme tider se anderledes ud. I byens
vestlige
ende er der en
gammel
borg fra 1506 som er den eneste intakte borg af sin art
(hvilken art vides ikke helt da der er mange andre borge) i
det sydlige Italien.
Vi skal
betale for tre hvis det skal være efter bogen men da vi ikke
forstår italiensk får vi lov at slippe med 2 gange 3 €
og så får vi oven i købet en folder med borgens historie med
i købet.
Borgen er
fantastisk velbevaret og det er meget interessant at
udforske de mange sale, forrådskamre og se udsigten fra
borgens tårne. Der er slående hvor flad egnen er her på
hælen.
Da
vi kommer ud er der åbenbart en italiener der har tænkt "her
holder en traktor i forvejen, jeg stiller lige min ved siden
af", det hyggede vi os meget over (Det er vores den grå) :-)
Efter
borgen kører vi til San Foca og køber ind. Denne lille by
udmærker sig ved at have et meget stort antal forretningen
og mange fine delikatesser. Vi køber spada, frisk pasta og
grønt til aften og et durum brød, bresaula, bøffel
mozzarella, basilikum mm til frokost.
Tilbage
på campingpladsen bades der inden vi nyder frokosten, brødet
er i en klasse helt for sig selv.
Resten af
dagen står på afslapning, kortspil mm.
Midt på
eftermiddagen trækker det op igen, himlen over land bliver
sort og det tordner en del men heldigvis når regnen ikke ud
til os i dag, vi slipper med skrækken. Fra stranden kan vi
se at det regner i Otranto blot 10 km syd for os.
Grillen
tændes og aftensmaden bliver lavet til. Vores spada er helt
igennem fantastisk, saftig, mør og uden antydningen af
fiskelugt. Vi har på et tidligere tidspunkt prøvet at købe
denne ædle fisk i Danmark og vores råd er; lad være med det!
Som med al fisk, så skal det være 100% frisk ellers er det
lige meget, og da sværdfisk, så vidt vi ved, ikke fanges i
Danske farvande, så må kødet nødvendigvis have en historie
inden det ligger hos en Dansk fiskehandler. Vi har heldigvis
tidligere købt det frisk på Sicilien, så vi ved hvordan det
kan smage, ellers havde vi sikkert ikke turde binde an med
det her efter den oplevelse hjemme.
Endnu en
gang tips inden vi trasker i seng.
/Martin
Dagens udlændingetal:
4 |