Vækkeuret ringede kl. 06:30. Vi fik spist vores morgenmad,
jeg havde kogt fire fine hårdkogte æg til familien, vel vidende
at de bedst kan lide blødkogt, og så var det ud af røret. Vi
skulle lige op
forbi
skiudlejningen og have spændt noget på Jakobs snowboard, inden turen gik mod pisterne. Vi valgte at køre til
Chantemerle og tage en kabine op til området.
Det
slog os at lifte og kabiner alle er af ældre årgang og at der
er overraskende mange slæbelifter. Der er ikke megen luksus
men det fungerer, ser det ud til :-)
Og så er der sneen.... Der er ikke så
meget at sige, den er bare super! Der lå i forvejen 2 meter
på bjerget og der er kommet yderligere en ½ meter
de seneste dage. En ting der slår os er at man her ikke
preparerer så hårdt som de gør i Østrig (måske er det bare
pga. al den nysne der ligger og generelle temperatur niveau)
Estella
er helt over sine bekymringer omkring knæet, så det går bare
derudaf.
Kira og
Jakob får i den grad stået på snowboard og midt på
eftermiddagen er der ikke mere krudt i dem. Oppe fra
plateauet
hvor vi står, er der en "grøn" skivej ned som vi bliver
enige om er fin til
Jakob og Kira. Vi når dog ikke ret langt før tålmodigheden
slipper op og vi tager pisten ned i stedet
for. Den
er godt nok markeret "sort" men den er ikke værre
end vi får ungerne ned uden problemer.
Vores umiddelbare
vurdering er at
en tilsvarende piste
i Østrig ville have været markeret som "rød".
På vejen
tilbage til lejligheden
smider
vi Estella af i byen, så hun kan finde lidt brød til vores
morgenmad i morgen. Vel tilbage tager vi lige et bad inden
vi skal op på hotellet for at blive budt velkommen af
skiklubben
og Danski,
så må vi se hvordan sådan noget foregår. Vi er unægtelig
noget skeptiske, da vi helst vil klare os selv, men vi går
derop med åbent sind som man siger :-)
Vi
taler med et par stykker som kom med fly herned og
det viser
sig at det lukkede pas mod Grenoble har
forsinket
ankomsten med hen ved
4 timer,
de var først ankommet til hotellet omkring
kl. 4 søndag morgen.
Hold da op
for et arrangement, vi behøver slet ikke at stå på ski med
alle de
tilbud der er. Jeg tror dog vi nøjes med at møde op
til skiundervisning, det
starter i morgen kl. 9 og
børne-pizza-aften onsdag, hvor vi så kan få en
børnefri
aften til at kigge hinanden dybt i øjnene. Oprindeligt var
der en picnic i terrænet onsdag, men på baggrund af
vejrudsigten er det flyttet til Hotel Sylvana onsdag kl.
14:00? Tjaaa, vi er godt nok tilmeldt og har betalt gennem
skiklubben, men det skal være dårligt vejr som ind i h...
hvis vi møder op, vi er her for at stå på ski! Holdene til skiundervisning er endnu ikke på plads, så vi skal bare møde op
kl. 9:00 i morgen tidligt ved liften, så vil vi få at vide hvilke hold
vi er på.
Efter
introen fik vi lige en sludder med en af de danske ansatte
på hotellet (Hannah). Dette område er ikke særligt kendt i danmark og
det er stort set kun franskmænd der er her. Danski og et
andet selskab er de eneste der arrangerer rejser for
danskere hertil, så
der er kun omkring 2 - 300 danskere i området.
Da Estella
"fandt" vores morgenbrød tidligere på aftenen, fandt hun også en lille restaurant,
La Belotte,
hvor vi kunne spise til aften, så der vandrede vi hen efter besøget på
hotel Sylvana. Det var et rigtigt hyggeligt sted og vi fik
så rigeligt at spise. Vi var de eneste gæster, som på så
mange
andre af byens restauranter, fandt vi ud af da vi gik hjem,
man går åbenbart ikke ud om søndagen her. Jakob fik løgsuppe til
forret, Estella fik en Chef salat og Kira og jeg fik en
tomatsalat. Til hovedret fik Kira andebryst (den må have
været på størrelse med en struds med det bryst den var i
besiddelse af. Vi
lavede en del sjov med at man ville blive
skræmt fra vid og sans hvis man mødte sådan en krabat i
naturen, den ville helt sikkert brække din arm, ligesom
svaner har for vane :-), Estella fik Gallet
(en pandekage med fyld), Jakob og jeg fik en antipasta med
oste gratinerede kartofler (tartiflette). Vi var meget mætte
da vi traskede hjemad, hvor ungerne og Estella hoppede
direkte i seng, jeg skrev lidt dagbog.
/Martin |