Hjem
fra arbejde, pakke katte i bilen og så af sted til
Jægerspris med dem. Da Walhalla og Tjalfe var i gode hænder
hos Frans og Dorte begyndte vores køretur mod Italien. Turen
gik forbavsende nemt, ikke ret meget trafik og fint vejr så
det var bare om at "holde på". Aftensmaden blev
indtaget lige syd for Hamburg, carrywurst (det eneste de
havde tilbage).
Klokken 10:00 lørdag morgen,
efter de første 1950 km, holdt vi i Firenze udenfor
Puntoblu´s kontor og vidste ikke rigtigt hvor vi ville/skulle hen. Puntoblu hedder de kontorer rundt omkring i Italien som har
med motorveje at gøre, det er også her man kan få en dongle
til Telepass så man kan betale motorvejsafgifter på samme
måde som når man har en Brobizz i Danmark til broer og
færger. Vi havde i sommers set at det var gratis at få en
indtil nytår, hvorfor vi gik ind for at høre hvordan og
hvorledes. Det viste sig at det kan man godt selvom man er
udlænding, det kræver blot at man har en konto i en
Italiensk bank, så det går vi ud og får lavet en dag i løbet
af ugen, det næste bliver vel at man også skal eje et hus og
så kan vi lige så godt flytte herned! Det er lidt underligt
at denne telepass dongle er så attraktiv at man næsten er
villig til at flytte til Italien for at få en :-)
Fra
den top Michelangelo betragtede bygningen af byens kirke
nyder vi hvor smuk Firenze tager sig ud en morgen i oktober.
Vi havde i
Rie Bobergs bog "Mit Toscana" læst om et franciskaner
kloster hvor man skulle kunne overnatte og vi besluttede nu
at forsøge os her som udgangspunkt. Klosteret ligger i Chiusi della Verna som ligger små 80 km øst for Firenze.
vejen er meget snoet og, som sædvanligt har man næsten lyst
til at skrive, tiltrækker denne type vej mange
motorcyklister så der køres "frisk" til.
På vejen
passerer vi byen Poppi hvor vi gør holdt og køber lidt frisk
grønt og frugt, et par flasker vinsanto og et par flasker
dejlig grøn lokal olivenolie fra høsten i år.

Vel fremme ved
klosteret beslutter vi os til at spise frokost på stedet
indtil de finder ud af om det er muligt at få et værelse. Vi
bliver bænket i en stor sal og så kan vi ellers vælge ud fra
dagen menu. Primi piati er pasta men tomat eller ragu
(kødsovs). Hovedretten er stegt kylling, and, svinekam og
pølser med salat og pommes frites, dessert udgøres af frisk
frugt, henholdsvis pærer, nektariner og blommer. det hele
smager fremragende, især er svinekammen helt e minent,
hverken tør men til gengæld overordentlig mør og smagfuld.
Mætte og veltilfredse betaler vi 30€ for dette måltid (for
to personer). Efter frokost er nonnen som har styr på
værelsesudbudet tilbage i receptionen, men må desværre
meddele at alt er udsolgt både i dag og i morgen. med
uforrettet sag men nu mætte går vi en tur rundt og kikker på
dette meget store kloster. Vi bliver fascinerede af at intet
er lukket eller hemmeligt, alt står åbent for publikum og
man kan frit færdes rundt og danne sig er indtryk af hvordan
det må være at bo her og hellige sig gud.
Desværre bærer klosteret i udpræget grad præg af at være en
turist magnet, det skæmmer lidt men det er selvfølgelig
meget svært at undgå. Da vi kører herfra bliver vi endnu en
gang enige om hvor fantastisk enestående plet Sarah og
Luccas lille kloster udenfor Gallicano er.
Nu løber
blodet til maven og hovedet bliver træt, så vi vil ud og
finde et værelse med en seng. Vi kører mod Arezzo og er
enige om at holde øjne og ører åbne. Det første sted vi
forsøger os er et Agri Turismo "Borgo Tozzeta" men de havde
lukket for i år. I byen Caprese Michelangelo finder vi et
lille ydmygt udseende hotel som pryder sig med to stjerner
og prøver lykken. Vi bliver indlogeret på et stort værelse
med bad, toilet og en fabelagtig udsigt over dalen.
Efter en
velfortjent middagslur efter 2050 km i løbet af det sidste
døgn, går vi en tur rundt i denne charmerende by inden vi
skal finde noget at glæde ganen med. Byen er lidt sjov da
den breder sig over flere små toppe. Den top vi bor på
indeholder byens borg, som vi vil kikke på i morgen, samt
lidt huse og så hotellet vi bor på. En anden top huser
byens skole og sådan er byen ellers fordelt med let hånd
på et endnu for os ukendt antal små toppe i dette meget
bakkede landskab.
Tilbage på
hotellet kl 20 hvor vi har fået besked på at aftensmaden
bliver serveret. Måltidet var overdådigt med først en lille
primi-primi - syltede - svampe - med - brød ting.
Herefter antipasti med forskellige slags pølse, skinke og
brød med forskellig pasta (tomat, lever, svampe, ost mm)
smurt på, samt en bagt aquacotta? - ost, svampe og brød bagt
i ovnen fik vi at vide, minder i konsistens om dansk gratin. Og så en primi piatti af eget valg, vi fik tagiatelle med ragu, andre
fik med porcini (karl johan) eller tartufo (trøfler). Til
hovedret fik Estella scalopine (tynd kalvefilet) med funghi (svampe),
jeg fik lammekoteletter med porcini og så var der salat
til det hele. Til måltidet blev serveret en husets rødvin af
ubestemmelig herkomst (nul etiket) som i øvrigt smagte
rigtigt godt uden at give hovedpine. Desserten bestod, for Estellas vedkommende af en tærte, og jeg fik bagte kastanier.
Under desserten så vi en ny anvendelsesmulighed for vinsanto, ved nabobordet sad et ældre italiensk ægtepar og drak
denne fine drik til de varme kastanier, det må vi prøve i
morgen.
Dagen i
morgen vil vi i øvrigt tage som slappedag ovenpå køreturen.
En lille gåtur formiddag op til borgen, lidt frokost,
en længere gåtur eftermiddag og så ellers slappe med
læsning.
Efter
maden var der ikke andet at gøre end at trille op i seng og
vente på at blive overmandet af søvnen (det gik forbavsende
hurtigt).... ZZzzzzzz
/Martin
|