I dagbøgerne fremkommer udtrykket ratatui tit
og ofte i forbindelse med vores madvaner. Jeg skal for en god ordens skyld
definere hvad dette "begreb" går ud på. Når vi griller er det meget tit at
vi pakker kartofler ind i stanniol for på den måde at frembringe bagte
kartofler. Og når vi nu venter på kartoflerne alligevel og der er ekstra
plads på grillen så var der nærliggende at putte grønsager på sammen med.
Det hele startede med grillede løg, dernæst hvidløg, champignon mm. Siden
har det udviklet sig til en, i starten lille, senere stor stanniolpakke
med grønsager af forskellig art som på denne måde bliver kogt sammen med
kartoflerne. Ratatui er bare en fællesbetegnelse for denne "pakkes"
indhold. Det kan lyde meget ensformigt, men da vi varierer sammensætningen
af grønsager og krydderier meget, er der i praksis ikke to dage der er
ens. Indholdet kan fx. være aubergine, courgetter, champignon, tomater,
løg, hvidløg, peberfrugter forskellige krydderier og en skvat god olivenolie.
/Martin |